Καβάλα: Σοκαρισμένη η κοινωνία της Χρυσούπολης από το διπλό φονικό για μια θέση πάρκινγκ

Μάνα και γιος πυροβολήθηκαν από τον 50χρονο δράστη, πρώην υπάλληλο του δήμου, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία-Το χρονικό της υπόθεσης και η τραγική κατάληξη-Πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών το θύμα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χρυσούπολης του δήμου Νέστου στην Καβάλα από τη διπλή δολοφονία η οποία διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 για μια θέση πάρκινγκ, με θύματα έναν 42χρονο, πατέρα δύο μικρών κοριτσιών και τη μητέρα του 67 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα σκουπίδια και ξεκίνησε λογομαχία με τον δράστη, 50 ετών, πρώην υπάλληλο του δήμου Νέστου, για τη θέση στάθμευσης που χρησιμοποιούσε ο γιος της για το φορτηγό του, ενώ και στο παρελθόν είχαν συχνά προστριβές για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια ο 40χρονος και η 60χρονη πήγαν στο σπίτι του 50χρονου για να ζητήσουν εξηγήσεις και έπειτα από έντονη λογομαχία ο 50χρονος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε μάνα και γιο, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Αμέσως μετά το διπλό φονικό ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Χρυσούπολης, ομολογώντας το διπλό έγκλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε και κατά δύο ακόμη γειτόνων που βγήκαν από το σπίτι τους για να δουν τι συμβαίνει.

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: «Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε»

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μίλησε στο protothema.gr, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι γνώριζε πολύ καλά το 42χρονο θύμα, αλλά και τον δράστη.

«Σοκαριστήκαμε όλοι μόλις μάθαμε για το διπλό φονικό γιατί ο δήμος μας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους γεγονότα. Ο άτυχος Σ.Σ. ήταν πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης που μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτό το παλικάρι, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Τον γνώριζα γιατί η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο που πηγαίνουν τα κοριτσάκια του. Πραγματικά είμαστε συντετριμμένοι που για ένα ανούσιο λόγο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Και η μητέρα του θύματος ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, η οποία ξεψύχησε και αυτή δίπλα στο παιδί της, όταν την πυροβόλησε και εκείνη ο δράστης» λέει συγκλονισμένος ο δήμαρχος Νέστου.

«Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε. Δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, φαινόταν ένας ήσυχος βιοπαλαιστής. Αυτό που γνωρίζω εγώ, από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, είναι ότι διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης, ήταν γείτονες και είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού που είχε στην κατοχή του το θύμα. Αυτή η διαφωνία μεταξύ τους κρατούσε χρόνια, από ό,τι έχω ενημερωθεί και δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη» συνέχισε ο κύριος Τσομπανόπουλος.

Η κηδεία του 42χρονου και της 67χρονης θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019.