Καβάλα: Έκρυβαν μέσα σε σοκολάτες και καφέδες ναρκωτικά και συνελήφθησαν [φωτογραφίες]

Ο 43χρονος και η 37χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς την ώρα που παραλάμβαναν από υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας το δέμα προερχόμενο από τη Γερμανία

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 σε χωριό της Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 2 ημεδαποί, ένας 43χρονος και μία 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους δύο δράστες, τις οποίες εισάγουν στη χώρα μας με δέματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να παραλαμβάνουν από υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας δέμα προερχόμενο από τη Γερμανία, το οποίο περιείχε ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, εντός του δέματος, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό συσκευασιών καφέ, σοκολάτας και αρώματος:

  • 1 νάιλον συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους 147 γραμμαρίων
  • 140 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
  • 1 συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 19 γραμμαρίων

Επιπλέον, στο εσωτερικό του δέματος βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ στην οικία των δραστών εντοπίσθηκε ακόμη μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και οι ζυγαριές και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.