Σωρεία συλλήψεων μέσα σε μια μέρα για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Μεταξύ των περιστατικών μια οδήγηση σε αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό και μια επεισοδιακή σύλληψη στον Άγιο Σίλα στην προσπάθεια του διακινητή να μπει στην πόλη της Καβάλας

Συνελήφθησαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας 3 αλλοδαποί, ηλικίας 30, 28 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 18 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοπτερό Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδια ημέρας, στον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 30χρονο, να εισέρχεται στην Εγνατία Οδό, κινούμενο αντίθετα από την κανονική ροή των οχημάτων. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, ο οδηγός-διακινητής μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας μέρας, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στον κόμβο του Άγιου Σίλα, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε προς την πόλη της Καβάλας. Λίγο πιο κάτω, οι επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως οι  αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο οδηγό-διακινητή και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι και οι 3 διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι ο 23χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.