Σύλληψη 27χρονου διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης

Ο δράστης αρχικά αγνόησε σήμα των αστυνομικών και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης - Μέσα στο αυτοκίνητο μετέφερε συνολικά εννέα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στον νομό Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, αλλοδαπός, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στον κόμβο Ρεντίνας, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή, όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς.




Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και ο οδηγός-διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ επιπλέον ο 27χρονος αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.