18χρονος «ποντικός» σε Νέα Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμο

Σε διάστημα δύο μηνών είχε «ανοίξει» 8 καταστήματα της περιοχής και είχε αποπειραθεί να κλέψει ακόμα ένα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οκτώ κλοπές από καταστήματα και μία απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-7-2019 έως 25-9-2019, στο νομό Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο Καβάλας, πραγματοποίησε κλοπές από επτά καταστήματα, ενώ σε άλλη μία περίπτωση διέρρηξε κατάστημα, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του, καθόσον έγινε αντιληπτός.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό των καταστημάτων είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστο παράθυρο, ενώ σε τρεις από τις περιπτώσεις, αφαίρεσε χρήματα και αντικείμενα, διαρρηγνύοντας παιχνιδομηχανές από εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Ειδικότερα, ο 18χρονος αφαίρεσε μεταξύ άλλων:

  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 1 tablet
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • αξεσουάρ κινητού τηλεφώνου
  • διάφορα χρηματικά ποσά

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ο αφαιρεθείς φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου.