Η «ενέδρα» του Λιμενικού έφερε διπλό αποτέλεσμα…

Συνελήφθη και δεύτερος διακινητής ακατάλληλων για κατανάλωση από ανθρώπους αχιβάδων, στο ίδιο σημείο, στην Εγνατία οδό στο ύψος του λιμανιού «Φίλιππος Β’» - Μετέφερε 720 κιλά όστρακα με το αυτοκίνητο του

«Ενέδρα» φαίνεται ότι έστησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στους διακινητές που μετέφεραν παράνομα όστρακα. Την ίδια ώρα που συνέλαβαν έναν 37χρονο με 880 κιλά αχιβάδες, συνέλαβαν στο ίδιο σημείο και με το ίδιο «εμπόρευμα» έναν 47χρονο με 720 κιλά αχιβάδες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό βάρος των οστράκων που κρίθηκαν ότι ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν διατέθηκαν στην αφορά, σε πάνω από 1,5 τόνο!

Το δελτίο τύπου της Λιμενικής Αρχής Καβάλας αναφέρει σχετικά: «Επτακόσια είκοσι κιλά (720 kg) όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 47χρονος για την κατοχή και την μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 11/10, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), ΙΧΕ όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, ο οποίος μετέφερε 45 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 720 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η εν λόγω ποσότητα οστράκων κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί.