Μπαράζ συλλήψεων διακινητών σε Θράκη και Καβάλα [Φωτογραφίες]

Κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό και μετέφεραν συνολικά 19 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2-11-2019, στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 4 αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 43, 42, 38 και 23 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 43χρονο οδηγό ΙΧΦ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, πλησίον του οικισμού Πολύσιτου Ξάνθης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη δασική περιοχή. Μετά από σχετικές έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο συνοδηγό – διακινητή και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, ενώ ο οδηγός του οχήματος διέφυγε και αναζητείται.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο 1/2-11-2019, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση, βραδινές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο 1/2-11-2019, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, διάφορα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.