«Τρελή» καταδίωξη στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας [βίντεο]

Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο 20χρονος Ιρανός οδηγός του πολυτελούς οχήματος με το οποίο προωθούσε παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας εμβόλισε ένα περιπολικό της Αστυνομίας

Σκηνές από την καταδίωξη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών από την Αστυνομία κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 ένας οδηγός ο οποίος κινούνταν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός είδε να περνά από δίπλα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια μαύρη Mercedes και να την ακολουθούν τουλάχιστον δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποδείχτηκε, τη Mercedes οδηγούσε ένας 20χρονος από το Ιράν ο οποίος μετέφερε 8 παράτυπους μετανάστες, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε ένα περιπολικό της Αστυνομίας.




Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη είσοδος στη χώρα, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη

Το Αστυνομικό Δελτίο από την επιχείρηση της Αστυνομίας

Τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν, έπειτα από αναζητήσεις, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (Κόμβος Ορφανίδη) επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εμφανώς έμφορτο, το οποίο δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, εξακολουθώντας να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρο Στρατού.

Αφού εξήλθε του οχήματος αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν 8 άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πόρτα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

*Πηγή: thestival.gr