Μπλόκο σε 2 διακινητές και 7 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη στο Ελαιοχώρι και στα Λουτρά του Έβρου

Συνελήφθησαν την Τρίτη (21-1-2020) στους νομούς Καβάλας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, 2 αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό ΙΧΦ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στον οικισμό Ελαιοχωρίου Καβάλας, όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθόσον κατά τον έλεγχο στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήματα στάσης στον 18χρονο οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας της πορεία του.

Τελικά, στον οικισμό Λουτρών Έβρου το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε ρέμα. Άμεσα συνελήφθη ο 18χρονος διακινητής, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών και ακολούθως έλαβαν εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.