Καβάλα: 2 ένοπλες ληστείες, 1 απόπειρα και πυροβολισμοί σε τζαμαρίες καταστημάτων

Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε μίνι μάρκετ στα Ποταμούδια όπου ο ληστής απέσπασε από την ιδιοκτήτρια χρηματικό ποσό και έφυγε με τα πόδια-Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, ενώ οι πολίτες ζητούν περισσότερες περιπολίες στις γειτονιές

Σωρεία ληστειών και μάλιστα ένοπλων σημειώθηκε τις τελευταίες 15 περίπου μέρες στην πόλη της Καβάλας. Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020 γύρω στις 21:50 σε μίνι μάρκετ στα Ποταμούδια, κοντά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, όταν ένας σωματώδης άντρας -κατά πληροφορίες ημεδαπός– ο οποίος φορούσε κράνος και κρατούσε πιστόλι, απείλησε την ιδιοκτήτρια και απέσπασε το χρηματικό ποσό το οποίο βρισκόταν στην ταμειακή μηχανή, ενώ εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος πελάτης στο κατάστημα.

Ο δράστης πήρε τα χρήματα και κινήθηκε με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης, ενώ αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, αξιοποιώντας και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Το σημείο στο οποίο έγινε η ένοπλη ληστεία στα Ποταμούδια

Καρμπόν σκηνικό και στον Βύρωνα

Το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 ένας ληστής φορώντας full face κουκούλα και κρατώντας πιστόλι, μπήκε σε μίνι μάρκετ στην περιοχή του Βύρωνα και απείλησε τον ιδιοκτήτη, ζητώντας του να του δώσει τις εισπράξεις της ημέρα. Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης υπέδειξε το σημείο στο οποίο ήταν τα λεφτά, ωστόσο ο δράστης, για άγνωστο λόγο, έφυγε βιαστικά, με την Αστυνομία να τον αναζητά, ενώ εξετάζει αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη με αυτόν της ληστείας στα Ποταμούδια και το αν το πιστόλι είναι αληθινό ή αεροβόλο.

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι στα Ποταμούδια

Στόχος ληστών έγιναν για άλλη μια φορά τα Ποταμούδια, πριν από περίπου 15 μέρες, όπου αυτήν τη φορά ο ένοπλος δράστης εισέβαλε βραδυνές ώρες σε σπίτι και απείλησε με όπλο την ένοικο, αποσπώντας από αυτήν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τα απανωτά περιστατικά έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους όχι μόνον των Ποταμουδίων, αλλά και άλλων γειτονιών της πόλης, ζητώντας περισσότερες περιπολίες από τους αστυνομικούς, ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες.

Πυροβόλησαν τζαμαρίες καταστημάτων

Ένα ακόμη έκνομο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις ληστείες των τελευταίων ημερών, καθώς πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι ή άγνωστος πυροβόλησε τζαμαρίες καταστημάτων στην περιοχή του Βύρωνα, πιθανώς με αεροβόλο, προκαλώντας ζημιές και αναζητείται από την Αστυνομία.