Ελληνική Αστυνομία: Όσοι παριστάνουν τους απεσταλμένους του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, είναι απατεώνες

Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν κλιμάκια υπηρεσιών του ή του ΕΟΔΥ τα οποία επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις και καλεί τους πολίτες να αναφέρουν στο 100 τέτοια περιστατικά

Μετά τις καταγγελίες πολιτών για απατεώνες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δήθεν είναι από το υπουργείο Υγείας και έρχονται στο σπίτι για να το απολυμάνουν, στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, έχοντας ως σκοπό να κλέψουν, κυρίως ηλικιωμένους (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν κλιμάκια υπηρεσιών του ή του ΕΟΔΥ τα οποία επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις και καλεί τους πολίτες να αναφέρουν στο 100 τέτοια περιστατικά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορονοϊό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).