Αστυνομικοί Καβάλας: Για να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, θα πρέπει να παραμείνουμε υγιείς

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας προς όλους τους πολίτες με απλές συμβουλές και καλές πρακτικές συμπεριφοράς εν μέσω κορονοϊού

Απλούς κανόνες που αφορούν στην «επικοινωνία» των πολιτών με τις αστυνομικές υπηρεσίες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού περιέχει η ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες που «υπογράφει» η Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών του νομού καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες επισκέψεις στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και τις άσκοπες κλήσεις στο «100», υπογραμμίζοντας πως «για να μπορεί ο αστυνομικός να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, θα πρέπει να παραμείνει και ο ίδιος υγιής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας.

«Αγαπητέ συμπολίτη μας,
Ως Αστυνομικοί, είμαστε δίπλα σου κάθε ώρα της ημέρας, 365 ημέρες το χρόνο, νύχτες και γιορτές για να σου παρέχουμε το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας. Σήμερα όμως, η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία και για να μπορεί ο Αστυνομικός να συνεχίσει να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του, πρέπει να παραμείνει και ο ίδιος υγιής.

Για τον λόγο αυτό σε καλούμε να τηρήσεις μερικούς απλούς κανόνες που θα προστατέψουν τόσο τη δική σου υγεία όσο και τη δική μας αλλά και των κρατουμένων που βρίσκονται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες:

  • Μην επισκέπτεσαι τις Αστυνομικές Υπηρεσίες αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τα περισσότερα από τα προβλήματά σου μπορούν να λυθούν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία.
  • Αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επισκεφτείς τελικά μια Αστυνομική Υπηρεσία, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των Αστυνομικών που θα σε υποδεχτούν στις εισόδους των Υπηρεσιών, έχε πάντα μαζί σου αντιμικροβιακή μάσκα και απόφυγε τον συνωστισμό εντός των κλειστών χώρων των Υπηρεσιών.
  • Μην καλείς το “100” χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή για πληροφορίες άσχετες με την Αστυνομία, δώσε σε κάποιο συνάνθρωπο μας, που μπορεί την ίδια ώρα να έχει μεγάλη ανάγκη, τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εύκολα μαζί μας.

Αν τηρήσεις αυτούς τους απλούς κανόνες εσύ, εμείς θα μπορούμε να συνεχίσουμε υγιείς να προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία σου».