Ελληνική Αστυνομία: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες χρησιμοποιώντας τον… κορονοϊό!

Απατεώνες «ντύνονται» δημοτικοί υπάλληλοι και «υπόσχονται» απολυμάνσεις - Απάτη ακόμα και μέσω... SMS που χρεώνουν υπέρογκα τους λογαριασμούς!

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί και προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα-προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι άτομα δεν διστάζουν να εμφανίζονται ως υπάλληλοι δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων με στόχο να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους.

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.
Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

  • να μη δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,
  • να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και
  • να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).