Καβάλα: Στη «φάκα» δυο «ποντικοί» που είχαν κλέψει χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια και κατάστημα

«Πιάστηκαν» από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ λίγο αφότου αφαίρεσαν το πορτοφόλι μιας ηλικιωμένης μέσα από το ίδιο της το σπίτι

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τέσσερις κλοπές από οικίες και κατάστημα, που διαπράχθηκαν από τις 8 έως τις 23 Απριλίου 2020 στην Καβάλα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020 συνελήφθησαν στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της μέρας εκείνης, οι δράστες χρησιμοποιώντας το πρόσχημα παροχής βοήθειας μετέβησαν στην οικία ηλικιωμένης, όπου εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία της, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τους δράστες και να εντοπίσουν στην κατοχή τους το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δράστες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εισήλθαν σε δύο ανασφάλιστες οικίες και διέρρηξαν ένα κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.