Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Σίλα

Όχημα παράνομου διακινητή ανετράπη μετά από καταδίωξη επί της Εγνατίας Οδού με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό έξι ακόμα μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020, στην Εγνατία Οδό πλησίον του κόμβου Αγίου Σίλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω όχημα με οδηγό τον αλλοδαπό διακινητή δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και στη συνέχεια κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στην Εγνατία Οδό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός (1) διακινούμενου και ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι (6) και του διακινητή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου οι έξι διακινούμενοι παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο διακινητής εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης την 3-6-2020.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.