Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών μέσα σε μια μέρα

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις προηγήθηκε καταδίωξη από αστυνομικούς-2 αλλοδαποί και 1 Έλληνας οι συλληφθέντες διακινητές

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στους Νομούς Έβρου, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ξάνθης και Καβάλας, 3 διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού (ύψος Διδυμοτείχου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν το πρωί τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας μέρας, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον ημεδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε επαρχιακή οδό και ο οδηγός-διακινητής συνελήφθη, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον οδηγό-διακινητή και 2 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με το όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 17-6-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς και ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για τις οποίες επίσης είχε δηλωθεί απώλεια την ίδια ημέρα στην ίδια υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι 3 διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις 3 υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

*Δελτίο Τύπου