Ακόμα 2 διακινητές και 10 μη νόμιμοι μετανάστες στη «φάκα»

Σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη 6 και 7-7-2020, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 2 διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας (6-7) στο ύψος του οικισμού Νέας Χιλής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του 6 ναρκωτικά δισκία.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (7-7) στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τα ναρκωτικά δισκία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.