Ένας «περίεργος» αριθμός τηλεφώνου ανησύχησε έναν κάτοικο της Καβάλας

Του ζήτησαν αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ για λογαριασμό μιας τράπεζας, όμως όταν επικοινώνησε με την εν λόγω τράπεζα τού είπαν ότι αυτά τα στοιχεία δεν ζητούνται τηλεφωνικά, παρά μόνον με φυσική παρουσία στην τράπεζα

Εδώ και δύο ημέρες ένας κάτοικος Καβάλας δέχεται τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο αριθμό τηλεφώνου στο κινητό του με ένα «περίεργο» πρόθεμα το οποίο δεν το έχουμε δει άλλη φορά στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός είναι 6933 .22 .76 .76.

Ο άνθρωπος, ο οποίος μίλησε στο ALPHA Radio 88,6 ανέφερε ότι του είπαν ότι του τηλεφωνούσαν από την τράπεζα Alpha και του ζήτησαν αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ, κάτι που όπως του απάντησε η τράπεζα όταν επικοινώνησε μαζί της, αυτά τα στοιχεία δεν ζητούνται από το τηλέφωνο παρά μόνον αν ο πελάτης της πάει στην ίδια την τράπεζα. Όταν δε ο ίδιος κάλεσε αυτόν τον αριθμό πήρε την ηχογραφημένη απάντηση ότι  αυτός ο αριθμός δεν υπάρχει ή δεν είναι προσβάσιμος από το δίκτυο.

Ο υποψιασμένος ακροατής αμέσως μετά το τηλεφώνημά του στην τράπεζα τηλεφώνησε στην αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν και τον ενημέρωσε για το πώς θα το ερευνήσει.

Πάντως, όπως ο ίδιος έμαθε, πιθανώς αυτός ο αριθμός με το συγκεκριμένο πρόθεμα να ανήκει στη διαδικτυακή τηλεφωνία VοIP η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή και είναι λίγοι οι συνδρομητές της και κυρίως τη χρησιμοποιούν επιχειρήσεις.