Συλλήψεις, μετά από καταδίωξη, 3 διακινητών και 12 μη νόμιμων μεταναστών

Σε 3 περιπτώσεις σε Αλεξανδρούπολη, Κοπτερό Ροδόπης και Καβάλα οι διακινητές δε συμμορφώθηκαν στο «stop» των Αστυνομικών

Συνελήφθησαν την Δευτέρα και Τρίτη 20/21-7-2020 στους νομούς Ξάνθης, Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις βραδινές ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα 19/20-7-2020 στον οικισμό Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα στην πόλη της Ξάνθης, όπου εγκατέλειψε το όχημα, διαφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν την συνοδηγό – συνεργό του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας (29/7) στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης οδηγό ΙΧΕ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Μάκρης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 21-7-2020 στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Φωλιάς Καβάλας το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι επιβάτες του τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό – διακινητή και 2 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 15-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.