Θάσος: Είχε φτιάξει ολοκληρωμένο σύστημα για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο [φωτογραφίες]

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στη Θάσο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του ενός δράστη 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 133 γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Δευτέρας, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο δεύτερος δράστης διότι εντοπίστηκε να κατέχει στην οικία του 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 618 γραμμαρίων.

smart

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του τρίτου δράστη:

  • Ολοκληρωμένο σύστημα για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο, αποτελούμενο από ανακλαστήρες, λαμπτήρες, μετασχηματιστή και χρονοδιακόπτες, εντός του οποίου καλλιεργούσε 6 φυτά κάνναβης, ύψους από 40 έως 60 εκατοστών
  • 11 δοχεία και 2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 682 γραμμαρίων

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.433 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6 φυτά κάνναβης, ειδικός εξοπλισμός για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.