Σταμάτησε το λεωφορείο λόγω μηχανικής βλάβης και συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών

Το περιστατικό συνέβη στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας και ο διακινητής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στους Νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις δράστες (2 αλλοδαπούς και 1 ημεδαπό), διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος δράστης (αλλοδαπός) και μετέφερε 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής του Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ακινητοποιημένο, λόγω μηχανικής βλάβης, ένα Ι.Χ. λεωφορείο με οδηγό τον τέταρτο διακινητή (ημεδαπός), ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 3 οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.