«Μπλόκα» σε διακινητές και «προμηθευτές» δελτίων ασύλου

Συνελήφθησαν σε Καβάλα και Ροδόπη 3 αλλοδαποί οι οποίοι εμπλέκονται, σε τρείς διαφορετικές  περιπτώσεις, παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη 8/9-9-2020, στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 3 αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρείς διαφορετικές  περιπτώσεις, παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Δευτέρας, πλησίον του οικισμού Ιμέρου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο Φανάρι Ροδόπης, ο οδηγός διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενη δασώδη έκταση. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον οδηγό – διακινητή, καθώς και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους εντόπισαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 24-8-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι όπως προέκυψε προμήθευσε 5 μη νόμιμους μετανάστες με δελτία αιτούντος διεθνή προστασία τα οποία ανήκουν σε άλλα άτομα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παράνομη διαμονή τους στη Χώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 8/9-9-2020, στην επαρχιακή οδό Ιμέρου – Γλυφάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον τρίτο διακινητή, ο οποίος οδηγούσε ΙΧΕ αυτοκίνητο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.