Καβάλα: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών και μεταναστών με έναν νεκρό και τραυματίες

Δύο τροχαία ατυχήματα, ένα στον κόμβο του Αγίου Σίλα και ένα σε επαρχιακή οδό του Παγγαίου

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην επαρχιακή οδό Μουσθένης-Σιδηροχωρίου Καβάλας, περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου εντόπισε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί εντός ρέματος.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο οδηγός μαζί με έναν από τους αλλοδαπούς επιβάτες, ο οποίος συνελήφθη, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα τους άλλους δύο αλλοδαπούς-μη νόμιμους μετανάστες.

Ο θανών και οι τρεις τραυματίες (συνοδηγός-διακινητής και δύο διακινούμενοι) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες οδηγοί-διακινητές στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του κόμβου Αγίου Σίλα Καβάλας το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός-διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.