Καβάλα: Καταδίωξη και σύλληψη παράνομου διακινητή μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Οι αστυνομικοί τον «κυνήγησαν» από την Άσπρη Άμμο μέχρι τον επαρχιακό δρόμο Νέας Περάμου-Ελαιοχωρίου

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020 στον νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Στην Εγνατία Οδό, πλησίον του κόμβου Άσπρων Χωμάτων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Τελικά, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου-Ελαιοχωρίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός-διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Το όχημα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.