Καταδίωξη παράνομου διακινητή από την Καβάλα μέχρι τις… Σέρρες

Ο αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα

Συνελήφθη το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας (1) αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα, στον νομό Σερρών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς τον νομό Σερρών, ενώ σε σήμα στάσης που ακολούθησε ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του.

Στο ύψος του οικισμού Θερμών το όχημα ανετράπη εκτός οδοστρώματος και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό-διακινητή, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να διαφύγει πεζός, και τους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίες που έφερε το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 1-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.