Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το δυστύχημα στη Σαρακίνα και το καμένο αυτοκίνητο στην Τούζλα

Σύλληψη 3 διακινητών που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 12 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (8-10-2020), στο νομό Καβάλας, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τους 2 διακινητές, διότι τους εντόπισαν να κινούνται με ΙΧΕ αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στο παραπάνω όχημα εκδηλώθηκε πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές το εγκατέλειψαν, επιχειρώντας να διαφύγουν πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενοι κατά την σύλληψη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι μαζί με συνεργό του, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα, μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στο ύψος της παραλίας Σαρακίνας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός της οδού.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός διακινητής, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν ο συνοδηγός διακινητής και οι οκτώ διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.