Μπαράζ συλλήψεων διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών

Χειροπέδες σε 9 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 31 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (9-10-2020), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 9 διακινητές, οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους 4 ημεδαπούς δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές και μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους 2 ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί της Παρασκευής, στην επαρχιακή οδό Ιάσμου – Κοπτερού Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης 2 ημεδαπούς διακινητές, διότι οδηγώντας ένα ΙΧΦ αγροτικό και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι μαζί με έναν ημεδαπό και έναν άγνωστο δράστη, που διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται, οδηγώντας τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός διακινητής οδηγώντας το ένα από τα αυτοκίνητα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, προσέκρουσε σε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και ένα περιπολικό όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επισημαίνεται ότι ένας από τους διακινούμενους ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει πεζός από κατηφορικό έρεισμα της οδού, τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Κατασχέθηκαν 7 ΙΧΕ αυτοκίνητα και 1 ΙΧΦ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.