Χειροπέδες σε 2 διακινητές και 5 μη νόμιμους μετανάστες

Συλλήψεις στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στη Ροδόπη

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (15-10-2020), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 2 διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.