Καβάλα: Σύλληψη παράνομου διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό

Ο διακινητής και οι μη νόμιμοι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή αλλά «πιάστηκαν» από τους αστυνομικούς

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στον νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της 17/18-10-2020, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό ΙΧΕ αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Ακολούθως, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, όπου ο δράστης τελικά το ακινητοποίησε και μαζί με τους επιβαίνοντες τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.