«Πιάστηκαν» οι διαρρήκτες των αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκαν 5 διαρρήξεις οχημάτων και 2 απόπειρες διάρρηξης, οχήματος και οικίας, στην πόλη της Καβάλας - Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 4 ατόμων

Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 5 διαρρήξεις οχημάτων, μία απόπειρα διάρρηξης οχήματος και μία απόπειρα διάρρηξης οικίας, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 19-9-2020, στην πόλη της Καβάλας.

Από τους παραπάνω αστυνομικούς σχηματίσθηκαν σχετικές ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 4 ημεδαπών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προέκυψε ότι βραδινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή 12/13-9-2020, οι δύο από τους δράστες, ενεργώντας είτε κατά μόνας είτε από κοινού, διέρρηξαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, μικροαντικείμενα και είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη ΙΧΕ αυτοκίνητο και μία οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι βραδινές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο 18/19-9-2020, οι παραπάνω δράστες ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο συνεργούς τους, διέρρηξαν 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα, οι δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα μικροαντικείμενα και τα είδη ρουχισμού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.