Ασταμάτητα μπλόκα, ασταμάτητες συλλήψεις

Συνελήφθησαν 5 διακινητές σε Καβάλα και Ροδόπη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, 21 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (21-10-2020), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 5 διακινητές, δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Καβάλας.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης το πρωί της Πέμπτης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ημεδαπό να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο  και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε ΙΧΦ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άλλος διακινητής και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Πιο κάτω, ο δράστης εξήλθε της Εγνατίας Οδού και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή.

Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν μία ημεδαπή και έναν αλλοδαπό, διότι επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Καβάλας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν 4 ΙΧΕ αυτοκίνητα, ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό. Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί οδηγοί στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.