Διακίνηση μεταναστών με… Porsche Cayenne [φωτογραφία]

Μπαράζ συλλήψεων μέσα σε μια μέρα για διακίνηση μεταναστών και προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, η μία εξ αυτών σε οικισμό του Νομού Καβάλας

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 3 διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 στον κόμβο Θαλασσιάς της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στο παραπάνω σημείο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 στην επαρχιακή οδό Αρριανών-Δαρμένης Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλλοδαπός διακινητής οδηγούσε μια… Porsche Cayenne, όπως διακρίνεται και από τη φωτογραφία της Αστυνομίας (βλ. παρακάτω). 

Στην τρίτη περίπτωση το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω έχει δηλωθεί κλοπή την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί οδηγοί στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 3 οχήματα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.