Καβάλα: Συνελήφθη για παρεμπόριο και τελικά «κουβαλούσε» παραβάσεις του… μισού Ποινικού Κώδικα

Φυσίγγια, ναρκωτικά, πλαστά χαρτονομίσματα και μία εκκρεμής καταδικαστική απόφαση «κρυμμένα» κάτω από χιλιάδες είδη τα οποία πωλούσε χωρίς άδεια στον Δήμο Παγγαίου, όπως κομποσκοίνια, εικόνες, αναπτήρες και στυλό

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020 στον Νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και σε μία τσάντα:

  • 120 είδη παρεμπορίου (κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, μπρελόκ, εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου κ.α.), τα οποία διέθετε προς πώληση στερούμενος της απαιτούμενης άδειας
  • 34 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 και 200 λιρών Τουρκίας
  • 50 φυσίγγια κρότου-αερίου
  • 22 ναρκωτικά δισκία

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

Κατασχέθηκαν τα είδη παρεμπορίου, τα πλαστά χαρτονομίσματα, τα φυσίγγια και τα ναρκωτικά δισκία, η δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.