Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε Καβάλα και Δράμα για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατασχέθηκαν 4 πιστόλια κρότου-αερίου, 118 φυσίγγια, 6 φωτοβολίδες και 2 εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας, 3 ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου-αερίου, 50 φυσίγγια κρότου, 10 φυσίγγια πιπεριού και 1 μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Στη δεύτερη περίπτωση στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην οικία του 2 πιστόλια κρότου-αερίου και 14 αβολίδοτα φυσίγγια.

Στην τρίτη περίπτωση, επίσης στη Δράμα, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου-αερίου, 44 αβολίδοτα φυσίγγια, 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και 6 φωτοβολίδες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4 πιστόλια κρότου-αερίου, 118 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 6 φωτοβολίδες και 2 εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Οι δικογραφίες οι οποίες σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.