Κορονοϊός: Σε μια μέρα «έπεσαν» πρόστιμα συνολικού ύψους 264.450 ευρώ!

64.462 έλεγχοι και 6.816 κλήσεις στο 1520 σε ένα 24ωρο για καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων και για ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα-Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικαιροποίησαν το πλάνο της επιχειρησιακή τους δράσης

Σε 64.462 ελέγχους προχώρησαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) και κατέγραψαν 2.062 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 264.450 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (63.559) και οι κυριότερες παραβάσεις ήταν:

  • Μη χρήση μάσκας
  • μη αποστολή sms
  • μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων κατά την μετακίνηση πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ), καθώς και στην τήρηση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων τα οποία παραμένουν ανοικτά.

Επίσης, επιβλήθηκαν σε δύο καταστηματάρχες πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, ενώ είναι σε αναστολή, πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επειδή δεν πληρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της COVID-19 και πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ για την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το τετραψήφιο 1520 δέχτηκε συνολικά 6.816 κλήσεις οι οποίες αφορούσαν:

  • σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα
  • καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες

Τέλος, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και του ποσοστού συμμόρφωσης με τα μέτρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικαιροποίησαν το πλάνο της επιχειρησιακή τους δράσης με επίκεντρο την προστασία της υγείας των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

*Πηγή: newmoney.gr