Η σύλληψη Σφακιανάκη, ο Αλέξης Κούγιας και ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας

Πώς σχετίζεται η Καβάλα με την αναβολή της εκδίκασης στην υπόθεση του γνωστού τραγουδιστή

Ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2020 ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Ελληνικού όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του ένα εννιάρι πιστόλι, ένα taser και 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή Αλέξης Κούγιας ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενος υπόθεσή του που σχετίζεται με «Καβαλιώτη επιχειρηματία» και η οποία συζητείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Κομοτηνή.

Ως γνωστόν, πρόκειται για την υπόθεση της «ληστείας του αιώνα», όταν τον Δεκέμβριο του 2019 αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση ποσού που υπερέβαινε τα 4 εκ. ευρώ από χρηματοκιβώτιο εταιρίας φύλαξης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση είχε ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου στην Κομοτηνή και συνεχίζεται σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κούγια

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη. Όπως δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».