Η ώρα της κρίσης για τον δράστη του διπλού φονικού στη Χρυσούπολη

Δικάζεται σε πρώτο βαθμό ο δράστης που έναν χρόνο πριν εκτέλεσε με κυνηγετική καραμπίνα μάνα και γιο

Το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020 πρόκειται να συζητηθεί σε πρώτο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας, η υπόθεση που το καλοκαίρι του 2019 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και κατηγορούμενο τον 50χρονο πρώην υπάλληλο του Δήμου Νέστου ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα 67 ετών και τον 42χρονο γιο της, πατέρα δύο κοριτσιών [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019, η 67χρονη είχε βγει από το σπίτι της στη Χρυσούπολη Καβάλας για να πετάξει τα σκουπίδια και ξεκίνησε λογομαχία με τον δράστη, όπως αρχικά είχε γραφεί «για τη θέση στάθμευσης που χρησιμοποιούσε ο γιος της για το φορτηγό του, κάτι για το οποίο και στο παρελθόν είχαν συχνά προστριβές».

Στη συνέχεια ο 40χρονος και η 67χρονη πήγαν στο σπίτι του 50χρονου για να ζητήσουν εξηγήσεις και έπειτα από έντονη λογομαχία, εκείνος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε μάνα και γιο, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Ο δράστης της δολοφονίας που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και ο οποίος από την πρώτη στιγμή κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Συνήγορός του είναι ο δικηγόρος Καβάλας Μιχάλης Τικόπουλος ο οποίος λίγο μετά το φονικό είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου είναι οι ίδιοι αυτοί που ήταν ευθύς εξ αρχής. Αυτό που θέλει ο Περικλής Νικολαΐδης να μεταφέρω και είναι το πιο σημαντικό για εμένα τη δεδομένη στιγμή είναι ένα μεγάλο “συγνώμη” προς την οικογένεια· ήταν μία πολύ άσχημη στιγμή, θεωρώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όπως έχω ξαναπεί, έχουν χαθεί δύο άνθρωποι άδικα, παρόλα αυτά λυπάται ο ίδιος έτσι όπως εξελίχθηκε το όλο συμβάν και προσεύχεται να μην είχε συμβεί ποτέ».