Συνεχίζεται η ροή πληροφοριών γύρω από τις εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κώστας Δασκάλου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 2020 από την Καβάλα και το πτώμα του βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου.
Μετά το ρεπορτάζ της Espresso εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο που καλύπτει τον θάνατο του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Καράλη για λογαριασμό της Espresso, αρχικά, ο θάνατος του Κώστα Δασκάλου αποδόθηκε σε ατύχημα. Ωστόσο, η αποκλειστική μαρτυρία ενός αυτόπτη που εξασφάλισε η Espresso ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έκανε λόγο για δολοφονία.
Ο ιατροδικαστής ο οποίος έκανε τη νεκροτομή υπολογίζει ότι ο θάνατος επήλθε περίπου έναν μήνα προτού βρεθεί το πτώμα, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης του 40χρονου και τον είχε αποδώσει σε πνιγμό, καθώς δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ή ίχνη πάλης. Έτσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.
Η Espresso εξασφάλισε τη μαρτυρία ενός άνδρα που μένει ακριβώς απέναντι από το πηγάδι όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Κώστας Δασκάλου και ανατρέπει την εκτίμηση του ιατροδικαστή, υποστηρίζοντας ότι ο δημοτικός υπάλληλος δολοφονήθηκε.
«Εγώ στο πηγάδι πήγα και βούτηξα, τον Κώστα τον φάγανε. Του έβαλαν πέτρες στα πόδια, το σχοινί ακόμα μέσα είναι που τον δέσανε! Άκουσα τον Κώστα να μιλάει στο τηλέφωνο στον δρόμο και να λέει: “Να δουλέψω μέσα, να πληρωθώ και θα σου τα φέρω τα λεφτά. Για 600 ευρώ θα με σκοτώσετε;“» είχε δηλώσει αποκλειστικά στην Espresso o μάρτυρας.
Πλέον, ένας νέος μάρτυρας ίσως φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του άτυχου 40χρονου. Πρόκειται για έναν καλό φίλο του Κώστα, ο οποίος μάλιστα ήταν μαζί του λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.
«Στο πλαίσιο των ερευνών, δώσαμε στην Αστυνομία το όνομα ενός μάρτυρα-κλειδί για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, φίλος του αείμνηστου Κώστα ήταν μαζί του λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή του. Η Ασφάλεια Καβάλας μάς διαβεβαίωσε ότι αυτός ο μάρτυρας έχει ήδη εξεταστεί και συμφώνησε μαζί μας πως χρήζει συμπληρωματικής καταθέσεως, μετά και το τέλος όλων των προανακριτικών ερευνών. Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι ο μάρτυρας έχει πέσει σε σοβαρές αντιφάσεις. Με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του τηλεφωνικού απορρήτου είμαστε σίγουροι ότι θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια γιατί γνωρίζει και πρόσωπα και καταστάσεις» δηλώνει στην Espresso η δικηγόρος της οικογένειας του Κώστα, Ανθούλα Ανάσογλου.
Δε βρέθηκε μέχρι τώρα το κινητό του Κώστα Δασκάλου
Πολλά ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με το τι απέγινε το κινητό του Κώστα Δασκάλου, το οποίο δεν έχει βρεθεί ως σήμερα.
«Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, όπως να εντοπιστεί το κινητό του Κώστα, το στίγμα του οποίου έπαψε την ημέρα της εξαφάνισης. Το κινητό δεν βρέθηκε ούτε μέσα στο πηγάδι, το οποίο ερευνήθηκε με μεγάλη προσοχή. Με βαθιά πεποίθηση ότι η αλήθεια πρέπει να λάμψει και βλέποντας τον πατέρα να λυγίζει μπροστά στην Ασφάλεια και να επιμένει “το φάγανε το παιδί μου και το ξέρετε“, θεωρούμε ότι υπό το φως των καινούργιων ευρημάτων η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλο βάθος και να επανεξεταστούν όλοι όσοι έδωσαν αρχικά κατάθεση» προσθέτει η δικηγόρος.
*Πηγή: espressonews.gr