Καβάλα: Διακινητής προωθούσε μέσα σε μία Mercedes με κλεμμένες πινακίδες οκτώ παράνομους μετανάστες

Ο δράστης εγκατέλεψε το όχημα μετά από καταδίωξη, προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά τελικά συνελήφθη

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2021, σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ο οδηγός-διακινητής το εγκατέλειψε, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή την 10-2-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.