Στα χέρια της Αστυνομίας και το ηγετικό μέλος του κυκλώματος το οποίο διακινούσε ναρκωτικά σε Καβάλα και Θάσο

Ο αλλοδαπός προμηθευτής της σπείρας για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη-Πρόκειται για την 4η σύλληψη με την οποία ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση της συμμορίας

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Καβάλα και τη Θάσο με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας και της ΟΠΚΕ (διαβάστε εδώ και εδώ), έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ο αλλοδαπός προμηθευτής της, το 4ο μέλος της συμμορίας, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί και στο σπίτι του κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Στην συνέχεια προσήχθη στον ανακριτή Καβάλας για να απολογηθεί, καθώς διώκεται για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών με την ειδικότερη πράξη της πώλησης. Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, καθώς οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών και έδινε οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη της για την παραλαβή και τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, όπου τα αποθήκευαν για να τα διακινήσουν.

Όμως, είχε διαφύγει στις 30 Ιανουαρίου 2021, όταν εξαρθρώθηκε η συμμορία. Τότε, εντοπίστηκε ένας από τους δράστες ο οποίος έφτασε στην Καβάλα με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη μεταφέροντας δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 146,4 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, συνελήφθη στο λιμάνι της Κεραμωτής ένα ακόμη μέλος της που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στη Θάσο. Ο αλλοδαπός και ένας ακόμη μέλος της σπείρας εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε ένα παράπηγμα σε ορεινή δασική περιοχή του νησιού. Ο Έλληνας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο αλλοδαπός εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος.

Στα σπίτια των δραστών στη Θάσο είχαν βρεθεί τότε δύο πλήρη εργαστήρια με λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές και άλλα εξαρτήματα για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, στα οποία καλλιεργούνταν 16 χασισόδεντρα ύψους 0,50 ως 1,70 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.