Έγκλημα στα Κηπιά Καβάλας: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 70χρονος φερόμενος ως δράστης

Δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του, Μανώλη Βονικάκη, για άρση της κράτησής του αλλά και για μετατροπή του κατηγορητηρίου - Δηλώσεις στο KAVALA POST

Το πρωί της Πέμπτης 1 Απριλίου 2021, μετά από μία δίωρη απολογία ενώπιον του Ανακριτή Καβάλας, ο 70χρονος από τα Κηπιά Καβάλας ο οποίος συνελήφθη δυο μέρες πριν κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του τού αδελφού αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συνήγορος του 70χρονου, δικηγόρος-ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, ζήτησε και πέτυχε, κατόπιν ορθού χαρακτηρισμού της πράξης, τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» στο αδίκημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ήτοι την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα τρεις (3) φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ η οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών.

«Για άλλη μια φορά η Θεσμική Δικαιοσύνη, ως η μόνη καθ’ ύλην αρμόδια να παραμετροποιεί την ένδικη υπόθεση στο πραγματικό της νομικό κάδρο, μακρυά από τους αυτόκλητους εισαγγελείς και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης έκανε το καθήκον της», δήλωσε στο KAVALA POST ο κ. Βονικάκης.

Ο 62χρονος αδελφός του 70χρονου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.