Ένα φορτηγάκι γεμάτο με μη νόμιμους μετανάστες…

Σύλληψη ημεδαπού στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης που μετέφερε 38 μη νόμιμους μετανάστες, και «μπλόκο» στη Ροδόπη σε αλλοδαπό που με κλεμμένο αυτοκίνητο μετέφερε άλλους 5

Σε… καθημερινότητα εξελίσσονται πλέον οι περιπτώσεις συλλήψεων διακινητών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 16-7-2021 συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης δύο διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 38 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού), αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης   συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω ΙΧΕ αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 3-7-2021 από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.