Αυτή τη φορά οι συλλήψεις διακινητών ήταν 3 και μη νόμιμων μεταναστών 17!

Συλλήψεις σε Καβάλα και Ροδόπη σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις με τους οδηγούς να μη συμμορφώνονται στα σήματα της αστυνομίας

Συνελήφθησαν την Τρίτη και Τετάρτη (21/22-9-2021) στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη 21/22-9-2021, στο ύψος του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΦ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός – διακινητής αφού κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός, πλην όμως έπειτα από σχετικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και συνελήφθη, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν τον δεύτερο διακινητή να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 1-9-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί (Τετάρτη 22/9), στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζούς 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.