Καβάλα: «Πιάστηκαν» με πάνω από 400 κιλά παράνομα αλιεύματα στο πορτ-μπαγκάζ [φωτογραφίες]

Είχαν «μαζέψει» πάνω από 20.000 ολοθούριους (το «αγγούρι της θάλασσας») δίχως να έχουν την κατάλληλη άδεια αλιείας - Τα κατασχεμένα αλιεύματα «επέστρεψαν» στη θάλασσα

Τετρακόσια δώδεκα κιλά και οκτακόσια σαράντα γραμμάρια (412,840kg) αλιεύματα του είδους «ολοθούριο», υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Καβάλας και Κεραμωτής, ενώ συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή Τιμάρι Ποντολιβάδου Καβάλας, εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 60 ετών, να έχουν αλιεύσει με τα υπό ιδιοκτησίας τους ερασιτεχνικά σκάφη είκοσι χιλιάδες (20.000) τεμάχια του είδους «ολοθούριοι», υπολειπόμενων διαστάσεων και χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.

Επιπροσθέτως, εντοπίστηκε ένας 35χρονος ημεδαπός να έχει παραλάβει τα προαναφερθέντα αλιεύματα με το υπό ιδιοκτησίας του ΙΧΕ όχημα, με σκοπό τη μεταφορά-πώλησή τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω αλιεύματα και στη συνέχεια ποντίστηκαν στη θάλασσα.