Καβάλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών. Είχαν «ανοίξει» πάνω από δέκα σπίτια!

Πάνω από 100.000 ευρώ η «λεία» τους σε μετρητά, κοσμήματα, χρυσές λίρες κ.ά. - Πώς τους «έπιασε» η Αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος  Ασφάλειας Καβάλας, δεκατέσσερις (14) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 6 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2021 στην Καβάλα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021 συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και για διακεκριμένες κλοπές.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση  των συλληφθέντων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην Καβάλα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα-τιμαλφή και οποιοδήποτε αντικείμενο με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Καβάλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας, διέρρηξαν μία οικία της πόλης, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ένα ηλεκτρικό εργαλείο, τρεις φιάλες αλκοολούχων ποτών και είδη ρουχισμού, ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μία χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τον προηγούμενο και τον τρέχοντα μήνα, διέπραξαν έντεκα (11) κλοπές από οικίες, ενώ σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • To χρηματικό ποσό των 14.670 ευρώ
  • Πλήθος χρυσαφικών-κοσμημάτων η αξία των οποίων ανέρχεται στα 75.000 ευρώ περίπου
  • 17 χρυσές λίρες
  • ασημένια νομίσματα
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • 1 φορητό υπολογιστή
  • Διάφορα μικροαντικείμενα
  • Ηλεκτρονικές συσκευές

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χρυσές λίρες, κοσμήματα, ένας φορητός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα και διάφορα εξαρτήματα-αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Επιπλέον στην οικία τους  βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ρουχισμού, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.