Αυτός είναι ο «εισπράκτορας» της σπείρας με απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Καβάλα και Δράμα [φωτογραφία]

Ο 44χρονος αλλοδαπός κρατείται για απόπειρα απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης-Αναζητούνται και άλλα άτομα της σπείρας

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του Βούλγαρου «εισπράκτορα» της σπείρας με τις πέντε απάτες και απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Πρόκειται για τον 44χρονο TSVETAN NAKOV του STOYANOV και της DIMITRINKA, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας μόλις εμφανίστηκε σε μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Δράμας και παρέλαβε ποσό το οποίο δήθεν προοριζόταν για να αποφύγει η αδελφή του θύματος τις νομικές επιπτώσεις για θανατηφόρο τροχαίο που υποτίθεται ότι προκάλεσε. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε, με την ίδια μέθοδο οι δράστες επιχείρησαν να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις ηλικιωμένους σε περιοχές της Καβάλας ζητώντας τους συνολικά 120.000 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν. Τις επικοινωνίες με τα υποψήφια θύματα είχαν αναλάβει δυο άγνωστες ακόμη γυναίκες, που τηλεφωνούσαν παριστάνοντας η μια την αστυνομικό και η άλλη τη συγγενή τους.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας συνεργάζονται για να διαλευκάνουν όλες τις δραστηριότητες της σπείρας και να ταυτοποιήσουν τις δυο απατεώνισσες, ενώ ο 44χρονος Βούλγαρος κρατείται μετά τη δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας για απόπειρα απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.