Συνελήφθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα (27/28-2-2022), σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, 3 ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της Κυριακής, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην επαρχιακή οδό Αρδανίου– Φερών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν 2 ΙΧΦ αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
