Φάκελος «Ναρκωτικά» στην Καβάλα: Ανησυχία προκαλεί η έξαρση της χρήσης από… ανηλίκους!

Δεκάδες παιδιά 12 έως και 16 ετών έχουν «πιαστεί» από τις διωκτικές αρχές όχι μόνον να κάνουν χρήση αλλά και... διακίνηση! – Αδήριτη ανάγκη «κινητοποίησης» όλων των φορέων

Ανησυχία θα πρέπει να προκαλούν στην κοινωνία της Καβάλας τα ολοένα αυξανόμενα «σημάδια» που δείχνουν ότι τα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών ουσιών από… ανηλίκους θα πρέπει να είναι αρκετά υψηλά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο τρίμηνο οι διωκτικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 10 συλλήψεις νεαρών, από 12 έως και 16 χρόνων, για χρήση αλλά και διακίνηση (!) ναρκωτικών ουσιών, με «αιχμή» το πάρκο Φαλήρου, έναν δημόσιο χώρο αναψυχής ο οποίος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, «σφύζει» από νεολαία που πραγματοποιεί την εβδομαδιαία νυχτερινή έξοδό της [ενδεικτικό είναι ότι λίγες μέρες πριν δημοσιοποιήθηκε η σύλληψη στον χώρο ενός ημεδαπού ο οποίος είχε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη και μία… ζυγαριά ακριβείας (!) -διαβάστε περισσότερα εδώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις ανηλίκων δεν ανακοινώνονται].

Ωστόσο, το πάρκο –και γενικά το παραλιακό «μέτωπο» της πόλης– δεν είναι το μοναδικό σημείο όπου Καβαλιώτες έφηβοι μπορούν να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες, αφού «εστίες» έχουν εντοπιστεί και σε αυλές σχολείων, κατά τις απογευματινές ώρες, αλλά και σε γειτονιές της πόλης.

Τα νούμερα «τρομάζουν»… Σύμφωνα με πληροφορίες, το «μπαράζ» συλλήψεων της τελευταίας περιόδου έχει ενεργοποιήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ για τη διαφαινόμενη «έξαρση» του φαινομένου είναι ενήμερη και η Εισαγγελία της Καβάλας.

Το «φαινόμενο» δεν «ευδοκιμεί» μόνον στην πόλη της Καβάλας, αφού αρκετά φαίνεται να είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών από ανηλίκους και στην περιφέρεια του νομού.

Δεδομένο είναι ότι θα πρέπει άμεσα να «κινητοποιηθούν» τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι καθηγητές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όσο και οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών.