Καβάλα-Ροδόπη: «Μπλόκο» σε 3 διακινητές και 17 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλλήψεις έγιναν σε Εξοχή, Φανάρι και Αίγειρο και στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις οι οδηγοί των κλεμμένων αυτοκινήτων δεν σταμάτησαν στο stop της αστυνομίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (4-4-2022), σε περιοχές της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στο ύψος του οικισμού Εξοχής Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης καθώς επίσης για το όχημα που οδηγούσε έχει δηλωθεί κλοπή την 21-3-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στον οικισμό Φαναρίου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες. Επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε νωρίτερα σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα και τις πινακίδες κυκλοφορίας έχει δηλωθεί κλοπή την 14-3-2022 και την 4-4-2022 σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Αιγείρου – Πόρπης Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Όπως προέκυψε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.