«Μπλόκα» σε 4 διακινητές και 10 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλλήψεις έγιναν στο Διδυμότειχο του Έβρου και στην Καβάλα

Συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή (16 και 17-4-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, 4 διακινητές, δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ του Σαββάτου στο Διδυμότειχο Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο 5 μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι ως οδηγός και συνοδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.